JAJECZNICA Z AJVAREM I KOLĘDRĄ

A może tak…jajeczniczka z ajvarem i kolendrą?

Uprzedzam – uzależnia☝🏼

Przepis na 2 porcje:

• 4 jajka

• 1 łyżka oleju rzepakowego

• 1/2 czerwonej papryki

• garść szpinaku

• 1 mała cebulka

• 2 łyżki ajvaru

• sól

• pieprz

• opcjonalnie kumin rzymski

• kolendra

Cebulkę pokrój w piórka, a paprykę w paski/kostkę. Jajka wymieszaj. Na patelni rozgrzej olej i podsmaż cebulkę z papryką. Dodaj jajka i liście szpinaku. Mieszaj do uzyskania preferowanej konsystencji. Dodaj ajvar i przyprawy. Wymieszaj ponownie. Jajecznicę przełóż na talerz, udekoruj kolendrą, pstryknij ładne zdjęcie i pochwal się światu swoim dziełem 🙂 a potem śmiało wcinaj 🍳

Jajecznica jest naprawdę super zbilansowanym posiłkiem! Jak zjesz ją z np. pieczywem, to z automatu spożywasz pakiet – węglowodanów, tłuszczu i białka. Wszystko się zgadza 🙂

Całość: 468 kcal

B: 28g

W: 21g

T: 31g

Kto testuje? Weekend tuż tuż! Zobaczysz, wejdzie jak złotko 😂

#świadomiejesz

Więcej treści