Śliwki pod owsiano-orzechową kruszonką

Czas na śliwki! Ten szybki deser można zrobić na każdych innych owocach, ale sezonowe owoce i warzywa warto wykorzystywać, póki są! 

 

Do przygotowania deseru potrzebujemy:

 

1 kokilki i piekarnika, nie każdy posiada, więc uprzedzamy na początku :),

2 śliwek,

2,5 łyżki płatków owsianych,

¼ łyżki miodu,

¼ łyżki masła orzechowego,

cynamonu. 

 

Piekarnik rozgrzewamy do 180’C. Śliwki kroimy jak nam pasuje. Płatki mieszamy z miodem i masłem orzechowym. Do kokilki wrzucamy śliwki, a następnie naszą kruszonkę. Całość posypujemy cynamonem i wrzucamy do piekarnika na około 20 minut.

 

Całość ma około 200 kcal, 5 gramów białka, 5 g tłuszczu i 36 węglowodanów.

 

Przepis autorstwa dietetyk Anny Thomas.