Idealne na słodkie, leniwe śniadanie, dostarczające sporej ilości białka.
Składniki (2 porcje):
twaróg półtłusty – 250 g
mąka pszenna – 45 g (3 łyżki)
jajka – 3 sztuki
cukier/erytrol/ksylitol – 1 łyżka
Sposób przygotowania:
Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywną pianę. Wszystkie pozostałe składniki mieszamy ze sobą bardzo dokładnie. Na koniec dorzucamy ubite białka i delikatnie mieszamy z masą. Smażymy na suchej, nieprzywierającej patelni z dwóch stron, do uzyskania złotego koloru. Podajemy z ulubionymi owocami i orzechami lub nasionami.
Wartość odżywcza 1 porcji to około:
370 kcal
35 g białka
14 g tłuszczu
35 g węglowodanów
Przepis przygotowała dla Was nasza ekspertka – magister dietetykiAnna Thomas
Komentowanie wyglądu innych jest słabe. Zawsze. (No chyba, że ktoś o to poprosi.) Powodów, dla których wygłaszamy naszą ocenę na temat wyglądu innej osoby
Wiemy już, że warto ratować samotne banany. Czas się wziąć za bardzo dojrzałe banany! Idealnym sposobem na czerniejące banany jest zrobienie popularnego chlebka bananowego.