Czy zdrowy, pożywny, wegański i pyszny obiad jest możliwy do zrobienia w 5 minut? Z Dobrą Kalorią jest!
Wzięliśmy na testy burgera a’la wołowego od Dobrej Kalorii i to chyba będzie ulubiony posiłek do zadań specjalnych. Jest szybki do zrobienia, ma fajną , wilgotną konsystencję, dobry skład i co najważniejsze, jest przepyszny!
Na jedną porcję potrzebne będą:
1 bułka – dobrze się sprawdzi grahamka
burger a’la wołowy
coś zielonego – sałata, rukola, szpinak – u nas roszponka
pomidor – pół sztuki
ogórek konserwowy – 1 duży, dwa małe
czerwona cebula – 1 plaster
keczup, majonez (wegański, GoVege) – po 1 łyżeczce
Zaczynamy od wrzucania na rozgrzaną patelnię bugrera oraz pokrojonej bułki. W międzyczasie kroimy warzywa. Kiedy bułka zacznie się robić chrupiąca, zdejmujemy ją z patelni i smarujemy majonezem z keczupem. Następnie układamy wszystkie składniki jeden na drugim i gotowe!
Taki burger ma około 500 kcal, 26 g białka, 15 g tłuszczu i 60 g węglowodanów.
Komentowanie wyglądu innych jest słabe. Zawsze. (No chyba, że ktoś o to poprosi.) Powodów, dla których wygłaszamy naszą ocenę na temat wyglądu innej osoby
Wiemy już, że warto ratować samotne banany. Czas się wziąć za bardzo dojrzałe banany! Idealnym sposobem na czerniejące banany jest zrobienie popularnego chlebka bananowego.