To nie będzie typowy wielkanocny przepis, ale bardzo kojarzy mi się ze świętami. Szybka opcja na przystawkę, dodatek do obiadu czy kolacji. Święta w moim domu, poza wszystkimi standardowymi tradycjami, to szparagi!
Cudowne, zdrowe nowalijki, które trzeba spieszyć się jeść, bo szybko odchodzą. Przepis na moje szparagi jest banalny – potrzeba tylko oleju, czosnku i soli, żeby wydobyć z nich wszystko, co najpyszniejsze. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180’C. Czosnek przeciskamy przez praskę. Szparagi myjemy i obcinamy zdrewniałe końce. Obtaczamy w oleju i czosnku, układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Doprawiamy solą, pieczemy 10-15 minut. I gotowe!
Komentowanie wyglądu innych jest słabe. Zawsze. (No chyba, że ktoś o to poprosi.) Powodów, dla których wygłaszamy naszą ocenę na temat wyglądu innej osoby
Wiemy już, że warto ratować samotne banany. Czas się wziąć za bardzo dojrzałe banany! Idealnym sposobem na czerniejące banany jest zrobienie popularnego chlebka bananowego.